Palvelumme

Yhdistyksemme tarjoaa monia erilaisia palveluita, jotka liittyvät esimerkiksi jäsenrekisterin ylläpitöön kasvualustoihin liittyviin asioihin, vihersuunnittelualan koulutustoimitaan sekä taimitakuuasioihin. Yhdistys laatii myös vihersuunnitteluun liittyviä VYL-videoita YouTubeen sekä ylläpitää omaa alan kirjakauppaa. Kauttamme on mahdollista pätevöityä vihervalvojaksi sekä vihertyön valvojaksi. Yhdistyksemme toimittaa omaa Yhteinen vihreä ympäristömme –nimistä lehteä.

Yleiset palvelut

Yhdistyksemme tarjoamia yleisiä palveluita ovat jäsenrekisterin ylläpitäminen, kyselyjen laatiminen, kasvualustoihin liittyvät asiat, kateasiat, viheralueiden suunnitteluun liittyvän koulutustoiminnan järjestäminen, oman kirjakaupan ylläpitäminen, VYL-videoiden luominen YouTubeen, konsultointi laatujärjestelmiin liittyvissä asioissa, konsultointi laatuun liittyvissä asioissa, lasten leikkialueiden turvallisuuteen liittyvät asiat sekä ryhmäkasvihankintojen lomakkeiden laatiminen. YouTubessa julkaistut VYL-videot ovat opettavaisia ja niiden avulla aloittelijakin voi esimerkiksi laatia yksinkertaisia pihasuunnitelmia sekä toteuttaa oman pihansa tai puutarhansa viheralueita. Videot etenevät vaihe vaiheelta ja antavat useita käytännön vinkkejä. Videot ovat maksutta kaikkien katsottavissa.

Yhdistyksemme kirjakauppa tarjoaa laajan valikoiman suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä puutarha-alan kirjoja. Ellei jotakin kirjaa löydy kirjakauppamme valikoimasta, voit pyytää, että tilaamme sen sinulle esimerkiksi ulkomailta. Meillä on laajat kansainväliset yhteistyöverkostot, joiden kautta nämä pyynnöt yleensä onnistuvat nopeasti ja edullisesti.

Lasten leikkialueiden turvallisuusasioihin liittyen teemme yhteistyötä monenlaisten toimijoiden kanssa. Lasten vanhemmat sekä esimerkiksi päivähoidon ammattilaiset ovat avainasemassa leikkialueiden turvallisuutta arvioitaessa. Toivommekin, että lasten vanhemmat antaisivat meille rohkeasti palautetta havaitessaan tällaisilla alueilla turvallisuuteen liittyviä puutteita.

Muut palvelut

Yleisten palveluiden lisäksi tarjoamme esimerkiksi siirtonurmikoiden toimituspalvelua toimitus- ja takuuehtojemme mukaisesti. Huolehdimme myös taimien takuuasioista ja ylläpidämme tapahtuma- sekä toimistopalveluja.

Kauttamme on mahdollista pätevöityä vihervalvojaksi sekä vihertyön valvojaksi. Vihertyön valvojalta edellytetään joitakin pätevyysvaatimuksia, kuten puutarha-alan peruskoulutus sekä kuuden vuoden työkokemus. Näiden lisäksi pätevyysvaatimuksena puutarha-alan peruskoulutuksen omaavan henkilön osalta on vähintään kolmesta neljään vuoden mittainen työkokemus puutarha-alan valvontatehtävistä. Jos henkilöllä on opistotasoinen tai tätä korkeampi koulutus puutarha-alalta, tulee hänellä olla vihertyön työkokemusta vähintään neljän vuoden ajalta sekä kahdesta kolmeen vuoteen työkokemusta puutarha-alan valvontatehtävissä. Jos henkilöllä on rakennusvalvojan pätevyys, tulee hänellä olla tämän lisäksi kolmesta neljään vuotta työkokemusta vihertyökohteiden osalta. Vaihtoehtoisena pätevyysvaatimuksena voidaan edellyttää kahdestatoista viiteentoista vuotta työkokemusta puutarha-alan vastuuta edellyttävissä työtehtävissä, joista johtotehtäviä tulee olla kahdesta kolmeen vuoden ajalta. Työkokemuksen tulee olla sellaista, että sen voidaan katsoa osoittavan hakijan soveltuvuutta vihertyön valvojan työtehtäviin. Vaadittavana täydennyskoulutuksena voidaan suorittaa esimerkiksi vihertyön valvojakurssi. Kerromme mielellämme lisätietoja vihertyön valvojan pätevyyden hankkimisesta.

Toimitamme myös omaa lehteä, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Lehti soveltuu sekä alan harrastajille että ammattilaisille. Järjestämämme lukijakyselyn mukaan suuri osa lukijoistamme pitää lehden artikkeleita asiantuntevina sekä on sitä mieltä, että lehdestämme saa uutta ja tärkeää tietoa, jota voi hyödyntää joko työssä tai vapaa-ajan harrastuksessa. Suurin osa lehden lukijoista pitää sen artikkeleita mielenkiintoisina, monipuolisina sekä ajankohtaisina. Lehden julkaisemat monipuoliset ilmoitukset sekä kansainvälisten kohteiden esittelyt ovat saaneet lukijoiltamme erityiskiitosta. Lehden ulkoasua on kiitelty selkeydestä ja sen juttuja ainutlaatuisuudesta – suuri osa lukijoistamme on sitä mieltä, että lehtemme käsittelemistä aihealueista on vaikea löytää tietoa muualta. Otamme mielellämme vastaan palautetta lehdestämme myös lukijatutkimusten ulkopuolella sekä julkaisemme mielellämme lukijoidemme vihersuunnittelualaan liittyviä kysymyksiä lehtemme Kysymyksiä-palstalla. Jos haluat julkaista lehdessämme oman ilmoituksesi, ota yhteyttä ilmoitusmyyntiimme soittamalla numeroon +358 3454312467890 arkisin kello 8-17 välisenä aikana.

Vuonna 2016 alamme julkaista lehteämme myös e-versiona ja toivomme, että yhä useampi lukijamme siirtyisi paperiversiosta tähän e-versioon luonnonvarojen säästämiseksi, vaikka paperilehtemme julkaistaan toki kierrätyspaperille painettuna. E-lehden tilaaminen on paperilehteä huomattavasti edullisempaa. Ensimmäisen e-lehtemme on tarkoitus ilmestyä kesäkuussa 2016.